…cu sau fara subsol, e tot rau
Subsolul nu e doar un moft, doar o componenta care sa incarce bugetul.
In locuinta traditionala avea un rol foarte important de depozitare al alimentelor…atat iarna cat si vara.
“Nu vrem subsol, e prea scump”
Toti, dar absolut toti beneficiarii care au refuzat hotarat din faza de concept subsolul, au inventat ulterior variante alternative, pentru ca “la casa iti trebuie beci”. Fractura de locuire care a fost generata de stramutarea accelerata la bloc, s-au pierdut multe reflexe naturale dobandite din-tata-in-fiu.
“Nu-mi mai fac subsol, in viata mea”
La polul opus, beneficiarul de casa noua care si-a dorit subsol, are un stres permanent : “avem infiltratii, nu scapam de mirosul de mucegai”. Asadar, subsolul ar fi extrem de util si practic insa constructia in sine lasa de dorit. Este esential sa reinvatam regulile naturale de functionare ale unui spatiu intermediar intre fundatie si spatiul de locuire. Este la fel de important sa ne asiguram ca avem un proiect cu detalii, nu doar pentru autorizatia de construire si un constructor bun, de incredere, nu care sa declare “garantez eu” ci sa aiba lucrari executate, beneficiari multumiti care sa il recomande fara rezerve.
Asadar, nu e bine nici cu subsol…nici fara.
Ca si concluzie, e foarte important sa ne “bugetam” mai mult timp pentru a analiza ce ne dorim pentru casa, o investitite importanta cu efect pe termen lung, avand alaturi specialisti de incredere, sa ne asiguram ca lucrarile sunt executate corect si ca vom beneficia de toate avantajele pe care le ofera subsolul – de la o depozitare de calitate pana la o sursa de “aer conditionat” natural, vara si iarna.
Leave a Reply