” Faci cum iti zic eu, … “
Da. Faci cum zic eu. E corect in constructii, in orice faza, banii sa devina unica autoritate ? Trecand de aspecte de nebanuit … cand si unde e bine sa ai grija si sa intelegi ca banii, daca sunt ai tai – ca beneficiar, nu iti confera si un mod de control al deciziei tehnic corecte. Asadar, daca iti alegi o canapea, o culoare de tapet, nu e nimic grav. Atunci insa cand #DOREL face absolut orice ii ceri, eventual si pentru un pret imbatabil, sa stii ca nu e in regula. Nu e in regula nici pentru ca nici nu visei la ce riscui te expui dar mai ales ca ii validezi “mesterului” ca el face orice.
Vom ramane deocamdata doar la implicatii si vom alege doar cateva la intamplare, sa intelegi ce si cum :
- alegi orice fel de parchet si il pui peste incalzirea in pardoseala – merita sa vezi cum e in proiect, care sunt recomandarile din fisele tehnice ale furnizorului …si ce GARANTIE poate sa iti dea montatorul
- ai vazut ce drept si rapid si frumos ies “glafurile” la ferestre ? Ei bine, de multe ori se fac cu gips-carton sa mearga rapid insa daca exista un mic risc de umezeala, condens – te poti trezi in scurt timp cu o mega igrasie. Sunt materiale speciale pentru aceste zone care sa asigure un mediu alcalin si sa nu dezvolte ciuperci.
- ai cumparat o membrana cu crampoane pentru fundatie …cum au pus-o ? cu crampoanele catre fundatie sau invers ? e posibil sa nu iti spuna nimeni niciodata ca desi ai dat bani pe ea, daca e aplicata gresit, ai dat banii aproape degeaba.
- ai mansarda ! mereu ti-ai dorit mansarda. Au pus izolatie o vata de 10 cm. Stii cum e corect ? Ai verificat daca e respectat detaliul din proiect ? Sunt atat de multe mansarde in care vara e foarte cald si iarna e foarte frig – de ce crezi ? La final, suprafata va fi zugravita cel mai probabil, asadar orice straturi sunt dedesubt, sunt ascunse.
- apa de ploaie, are burlan si curge la coltul casei. A baltit, s-a lasat terenul…apoi trotuarul casei, apoi au aparut fisuri. Era nevoie doar de un sistem simplu de colectare a apei, care sa o duca la o distanta suficienta de casa. Nu e greu, dar trebuie sa intelegi exact la ce foloseste.
- gresia sau granitul de pe treptele exterioare a inceput sa “sara”. Incepi sa intelegi de ce era un adeziv flexibil foarte bun, bine distribuit pe toata suprafata, niste rosturi sigilate cu un material de calitate, elastic si rezistent la variatiile de temperatura.
- au “plesnit” stalpii de la gard, desi aveau capace. In principiu in stalpii metalici se formeaza condens, ai fi uimit sa vezi cat de mult – ar fi fost utile niste mici perforatii la baza, astfel incat sa fie oricand drenate de orice acumulare de apa. Iarna, aceasta apa ingheata.
Lista poate fi foarte lunga. Sunt mii de detalii la care trebuie sa fii atent atunci cand “iti faci casa”.
Lasa un COMENTARIU cu o “intamplare” reala si personala si noi iti putem face daca ai nevoie o “scanare” vizuala a proprietatii si iti facem un raport, in limita timpului, distantei si unui buget despre care vom discuta punctual. Evident, in conditii speciale, daca ai dat si SHARE. Sigur ai un prieten care ar putea folosi inforatiile #better.
Costa atat de scump in timp acel “faci cum zic eu”…incat noi credem ca te vom covinge sa nu iti asumi decizii pe care nu le poti garanta.
Leave a Reply