In pardoseala, cand …”parapet zero”.
Cu totii apreciem vitrajele generoase, atat pentru lumina naturala cat si pentru generozitatea cu care spatiul interior are continuitate catre exterior.
Acest articol va fi extrem de scurt, tocmai pentru ca nu “pe net” se gasesc solutiile tehnice complexe ci in discutii cu arhitecti & ingineri care sa poata tine seama de toate elementele unui astfel de detaliu – incalzire, racire, grosime sapa, izolatie, alte instalatii, distante obligatorii, etc.
Cu grosimile sau abordarile clasice pentru placa si pentru sapa, e imposibil de inserat un astfel de “obiect”…poate doar cu compromisul nefericit al aparitiei unei trepte sau platforme in zona ferestrei, compromis in cazul constructructiilor clasice existente, dar cu foarte multe restrictii in exploatare – in nici un caz o denivelare de 1 treapta nu este acceptabila pentru o utilizare normala sau intr-o zona circulata, etc.
arh. Florin ENACHE
Aici aveti imaginea cu un ventiloconvector ingropat in pardoseala care poate sa raceasca/incalzeasca o fatada vitrata. Imaginea pe care o vedeti este pentru regim de functionare in racire.
Pentru o camera obisnuita va incadrati la inaltimea de 130 mm. Acesta este un echipament cu latime mai mare pentru ca are 2 baterii ca sa poata face si racire si incalzire, dar exista si echipamente numai cu o singura baterie si fara ventilator, numai pentru incalzire, cu dimensiuni mai mici. Proiectantul de instalatii in urma calculelor stabileste exact talia echipamentului. Eu v-am trimis aceasta imagine sa vedeti principiul.
Foarte important: intre vcv si sticla trebuie respectata distanta indicata de producator, iar montajul se face cu izolatie intre sapa si vcv.
ing. Mihaela TIMPU
Leave a Reply